Megjelenések

MEGJELENÉSEK AZ ELEKTRONIKUS MÉDIÁBAN
A Demokrata online-on  Az önfenntartó falu című interjújában Lass Gábor “faggatja” a szövetkezet egyik alapítóját több más mellett a panyolai tervekről.
A Magyar Konyha online A szilvalekvár című 2012. október 1-ei írásában László Dóra panyolai élményeiről ír, mely során szövetkezetünkben is megfordult. A cikk teljes – nyomtatott – változata letölthető a nyomtatott megjelenések menüpont alatt.

A Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Szatmári Ízek Háza Szociális Szövetkezet címmel ment le adás szövetkezetünkről. A műsor hanganyaga kikereshető a rádió hangtárából.

Szövetkezetünk szeptemberben és októberben két alkalommal biztosított helyet a Helyipiac.hu Egyesület szervezésében Panyolán megvalósuló gyümölcsfeldolgozó tanfolyamnak. Erről számol be a Kárpát-medencei Gyümölcsész Hálózat: Tanuljon meg lekvárt főzni és aszalni! c. írása.

A Szabad Föld online-on Balogh Géza a sejtelmes, Ütik már a nemtudomot Panyolán! című írásában kürtöli világgá, hogy Panyolán elérkezett a szilvaszezon – és így a lekvárfőzés is kezdetét veszi. A cikk teljes – nyomtatott változata letölthető a nyomtatott megjelenések menüpont alatt.

A Kistermelők Lapja 2012 júliusi száma egyoldalas terjedelemben foglalkozott a szövetkezetben zajló élettel. Juhász Zsolt cikke Adj még egy esélyt a helyieknek! címmel olvasható. Az írás teljes változat a nyomtatott megjelenések menüpont alatt olvasható.
Balogh Géza, a Szabad Föld újságírója újra megfordult nálunk, hogy szemügyre vegye, üvegbe került-e már a szeptemberben levert szilva. Minderről a Szövetkezzünk a hatékonyabb eladásért! címmel ír. A teljes változat a nyomtatott megjelenések menüpont alatt letölthető.

 

MEGJELENÉSEK A NYOMTATOTT SAJTÓBAN

A Kistermelők Lapja 2012. júliusi számában jelent meg Juhász Zsolt Adj még egy esélyt a helyieknek! című írása szövetkezetünkről.

A Szabad Föld - A magyar vidék lapja 2012. augusztus 31-i számában Balogh Géza sejtelmes, Ütik már Panyolán! című írásában kürtöli világgá, hogy Panyolán elérkezett a szilvaszezon – és így a lekvárfőzés is kezdetét veszi.

A Szabad Föld – A magyar vidék lapja 2012. október 26-i számában Lekvárban utaznak címmel ad hírt a Szatmári Ízek Háza táján zajló munkálatokról. Ismét Balogh Géza tollából.

A Süvöltő (Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület lapja) 2012/5. számában Gyümölcsfeldolgozás Szatmárban címmel közöl rövid összefoglalót a Szövetkezet 15 hónapos projektjéről.

A Kelet-Magyarország napilap 2012. november 15-i számában (LXIX./267.) rövid hírt közöl a Szatmári Ízek Háza Szociális Szövetkezet TÁMOP-pályázatáról.

A Magyar Vidéki Mozaik című,  a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet lapjának III. évfolyam 2. számában (2013. június) “Három ország találkozásánál épül újjá egy szatmári közösség” címmel jelent meg cikk Panyoláról, és benne szövetkezetünkről.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Jó gyakorlatok a magyar vidékfejlesztésben-válogatás a megvalósult projektötletekből című kiadványában közöl cikketHagyományos lekvárfőzés és aszalás a szatmári szilva hazájában“címmel a szövetkezet telephelyén tartott lekvárfőzés és aszalás tanfolyamról.

Vissza a Főoldalra

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.